Spondiloza cervicala

Elaboram programe de recuperare medicala pentru spondiloza cervicala, spondiloza lomara sau toracala. Pentru mai multe informatii ne contactati la 031.429.50.58 sau 0722.555.112

 Spondiloza cervicala , fiind o afectiune degenerativa a coloanei cervicale, poate interesa toate componentele anatomice ale acesteia, si in functie de structurile afectate se poate manifesta prin :

-durere care apare la miscarea capului si a gatului in cazul uncartozei (afectarea aticulatiilor unciforme)

-durere care apare la extensia si rotatia laterala a capului(semnul Spurling)

-nevralgia cervico-brahiala-dureri de-a lungul membrului superior,cu tulburari de sensibilitate

-cefalee occipitala,ameteli, tulburari de echilibru, tulburari de stabilitate,tulburari vizuale, acufene, manifestari psihice, care se pot manifesta intermitent, si se intensifica la rotatia si extensia capului.(sindromul Barre-Lieou)

-dureri si contracturi musculare cervicale

-manifestari ale sindromului simpatic cervical posterior (angor vertebro-coronarian) sindrom Prinzmetal-Massoumi

Cateva exercitii pentru spondiloza

1. Se apleaca capul lateral, stinga – dreapta, tragind cit mai mult, dar usor, astfel incit urechea sa se apropie cit mai mult de umar.
2. Se roteste capul de 8 ori stinga, apoi de 8 ori dreapta si pentru echilibrare de 8 ori fata – spate.
3. Aplecind capul mult in fata, apoi cu ajutorul miinilor impreunate pe partea dorsala a capului se aplica de 9 ori o forta medie de tractiune, simtind o intindere a coloanei pe toata lungimea ei. Daca apar mici pocnituri inseamna ca in locul respectiv s-a produs o deblocare a energiei stagnante si cest lucru este foarte bun.
4. Pe inspiratie intindem capul in fata, pe un semicerc vizualizat mental. Cind am ajuns la limita maxima de intindere, inghitim saliva si apoi pe expiratie retragem capul in pozitia initiala. Se repeta de 9 ori miscarea. Exercitiul se numeste „Cocorul nemuritor intinde gitul sa bea apa de izvor”.

Tag-uri:, ,

Lasă un comentariu